مبارزه با ارس واش در جنگلهای طارم/ شیوع انگل "ارس واش" در 3 هزار هکتار از جنگلهای طارم

اداره حفاظت منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به شیوع انگل "ارس واش" در جنگلهای طارم گفت: 3 هزار هکتار از جنگلهای مناطق شمال شهرستان طارم آلوده به ارس واش هستند.
به گزارش موج رسا; مهدی آرمیون در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار برداري انجام شده در هر هكتار بين 8 تا 11 اصله درخت آلوده وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به كوهستاني بودن منطقه، ارتفاع درختان، وسعت منطقه آلوده، شيب عمومي منطقه و تراكم درختان در قسمتهاي مركزي جنگل (ذخيرهگاه) اجراي طرح كنترل مكانيكي آفت وپاكسازي درختان سخت و دشوار بوده و روند اجراي طرح را تا حدي كند و زمان آن را طولاني و همچنين پرهزينه خواهد كرد.
وی گفت: گونه جنگلي ارس از درختان منحصر به فرد بوده كه در شرايط نيمه خشك كوهستاني توانسته است جامعه جنگلي تشكيل دهد.
رئیس اداره حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان بیان کرد: بيشتر جنگلهاي اين گونه در شرايط اكولوژيكي بسيار سخت مستقر هستند. این درختان توانایی تحمل سرمای 30 درجه زیر صفردر زمستان و 45 روز بی آبی در تابستان را دارا بوده در حال حاضر ارزش و اهميت اصلي اين گونه در بحث قابليتها و ارزشهاي زيست محيطي و ژنتيكي آن میباشد.
وی با عنوان جنگل ارس جيش آباد در منتهي اليه شمال شرقي شهرستان طارم در فاصله چهل كيلومتري آببر ، مركز شهرستان واقع شده است، بیان کرد: 160 هكتار از اين جنگل بعنوان ذخيرگاه جنگلي در نظر گرفته شده است.
آرمیون تراكم درختان در اين ذخيره گاه را بين 30 تا40 اصله درخت در هكتار عنوان کرد و افزود: آفت "ارس واش" در اصل يك گياه انگلي بوده كه تنها روش كنترل ،كنترل مکانیکی انگل است.
وی با بیان اینکه در مناطق کوهستانی شمال شهرستان طارم حدود 21 هزار هکتار جنگل ارس وجود دارد که از این مقدار حدود 3 هزار هکتار به گیاه انگلی ارس واش آلوده شده است، ابراز کرد: 300 هکتار از مساحت جنگل های منطقه "جیشآباد" طارم از 8 آبان 96 به مدت 47 روز و 110 هکتار از جنگلهای منطقه "بندرگاه" از 28 شهریور 96 به مدت 17 روز کاری تحت پوشش عملیات کنترل مکانیکی گیاه انگلی ارس واش قرار گرفتهاند.
رئیس اداره حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با عنوان اینکه برابر آمار برداري انجام شده در هر هكتار بين 8 تا 11 اصله درخت آلوده وجود دارد، تصریح کرد: باتوجه به كوهستاني بودن منطقه، ارتفاع درختان، وسعت منطقه آلوده، شيب عمومي منطقه و تراكم درختان در قسمتهاي مركزي جنگل ( ذخيره گاه) اجراي طرح كنترل مكانيكي آفت وپاكسازي درختان سخت ودشوار بوده وروند اجراي طرح را تا حدي كند و زمان آن را طولاني وهمچنين پرهزينه خواهد كرد.
وی با بیان اینکه "ارس واش" يك گياه انگلي بوده که روي شاخه هاي گياه ميزبان مي رويد و آب و مواد غذائي درخت ميزبان را كه براي خود توليد کرده استحصال مي كند"، ابراز کرد: وقتي بذر این انگل بر روی شاخه اي قرار گرفته و رشد میکند آن قسمت از شاخه كه بالاتر از نقطه آلودگي قرارداد خشك شده و زماني كه ميزان آلودگي شدت یافته و بیش از 70 درصد شاخه ها آلوده شدند قدرت حياتي تمام درخت رو به تحليل مي رود و نهايتاً درخت خشك خواهد شد.
آرمیون با بیان اینکه روش اجراي اين طرح بصورت مكانيكي بوده و ساير روشها، بررسيها ومطالعات در اين زمينه تاكنون چندان نتيجه بخش نبوده است، خاطر نشان کرد: تنها راه كنترل اين انگل را روش مكانيكي و قطع و پاكسازي انگل از روي درختان است.
//ع
انتهای خبر/